Librarie » Carti » Diverse » Stefan Niculescu. Poetica, matematica si armonie muzicala

Stefan Niculescu. Poetica, matematica si armonie muzicala

Stefan Niculescu. Poetica, matematica si armonie muzicala

Autor: Adrian Leonard Mociulschi

Editura: CURTEA VECHE

ISBN: 78-606-588-025-2

Pagini: 128

An aparitie: 2010

Format: 13 x 20 cm

Pret: 16,00 15,00lei


Disponibilitate: la comanda
adauga in cos
Descrierea cartii:

Stefan Niculescu. Poetica, matematica si armonie muzicala - Adrian Leonard Mociulschi

Grafica portret Stefan Niculescu: Amelia Mociulschi, artist plastic.

Stefan Niculescu ne-a lăsat o moştenire deosebit de preţioasă, atat ca autor al unor capodopere unanim apreciate in ţară şi in străinătate, cat şi ca un valoros muzicolog şi exeget al creaţiei enesciene. Contribuţiile sale in domenii atat de specifice, cum ar fi heterofonia (unde intră in polemică cu Boulez) sau heteromorfia, se traduc in pagini muzicale de o excepţională valoare şi originalitate.

Mult apreciat de personalităţi de talia lui Ligeti, cu care a dialogat de la egal la egal, prezent in marile concerte şi festivaluri internaţionale, precum şi in cataloagele unor prestigioase edituri străine şi, bineinţeles, romaneşti, Niculescu a fost şi acel extraordinar profesor care a indrumat multe generaţii de viitori compozitori, printre care şi pe autorul acestei cărţi.

Continuand "filonul bizantin", ultima sa capodoperă, Recviemul Romanesc "Pomenire", avea să fie, ca şi la Mozart, premoniţia propriei treceri in lumea veşniciei pe care, oricum, creaţia sa i-o asigurase.

   - Acad. Cornel Ţăranu

Descendent dintr-o familie aristocratică, naturalizată in Romania la inceputul secolului al XIX-lea, Adrian Mociulschi este absolvent al Academiei de Muzică din Bucureşti la clasa de compoziţie a regretatului academician Stefan Niculescu (1997) şi al Institutului Teologic Romano-Catolic din Bucureşti, unde a studiat istoria filosofiei cu academicianul Gheorghe Vlăduţescu (2005).
A dobandit ulterior diplomele de studii aprofundate (Universitatea de Muzică din Bucureşti, 1998) şi de masterat (Institutul Teologic Romano-Catolic din Bucureşti, 2007).
Din 2006 i se conferă titlul academic de doctor in muzică, cu distincţie (cum laude). Debutul editorial, prin Institucio Alfons al Magnaniam din Valencia, l-a constituit lucrarea intitulată Cuarteto de Cuerdas (2001), distinsă cu "Premio Presidente Disputacion de Valencia".
In prezent, Adrian Mociulschi profesează ca lector universitar la catedra de compoziţie din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, imbinand activitatea de cercetare muzicologica (in ramura esteticii muzicale) cu practica de compoziţie. Lucrarea de faţă se constituie intr-o monografie dedicată unui compozitor emblematic al secolului XX, laureat al Premiului Herder al Universităţii din Viena, prin prisma căruia tanărul autor incearcă să restituie, intr-o manieră eseistică, o viziune asupra Maestrului, prin consonanţele şi disonanţele care definesc un posibil tot unitar.

Comentarii:

  • Mari (nota 5) | 29.12.2010
    As fi foarte interesat sa cumpar cartea Poetica matematica de Adrian Mociulschi,dar poate fi gasita aceasta carte si in alte librarii in afara de cele din buc.?
  • ioana (nota 5) | 18.12.2010
    o carte care impresioneaza atat prin subiect, stefan niculescu fiind o personalitate enciclopedica de cea mai pura extractie renascentista (in plin secol XX!), cat si prin talentul literar al autorului, care transforma informatia stiintifica intr-un captivant roman cu - si despre - esente miraculoase...

CARTI IN PACHETE PROMOTIONALE

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

140,00leiinformatii carte
Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

110,00leiinformatii carte
Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

87,00leiinformatii carte

CARTI RECOMANDATE

Cronica unei mari dezamagiri

Cronica unei mari dezamagiri

37,00 35,00leiinformatii carte
Anatomia resentimentului

Anatomia resentimentului

20,00 18,50leiinformatii carte
Despre Numere. Principiile, esenta si puterea lor

Despre Numere. Principiile, esenta si puterea lor

24,00leiinformatii carte
Cos de cumparaturi
0 produse
in valoare de 0 lei
Newsletter
© Copyright Extra Carti, Librarie online, Toate drepturile rezervate | Termeni si Conditii | ANPC
Viziteaza magazinul Extra Carti pe ShopMania