Librarie » Carti » Cultura generala » Sindromul masculului alfa

Sindromul masculului alfa

Sindromul masculului alfa

Autor: Kate Ludeman, Eddie Erlandson

Traducator: Marius Chitoşcă

Editura: CURTEA VECHE

ISBN: 978-973-669-755-5

Pagini: 300

An aparitie: 2009

Format: 15x23,5 cm

Pret: 29,00 27,00lei


Disponibilitate: la comanda
adauga in cos
Descrierea cartii:
Dr. Kate Ludeman, de profesie psiholog, este CEO al Worth Ethic Corporation, fiind un foarte cunoscut instructor de personal executiv. A lucrat cu peste o mie de persoane cu funcţii de CEO şi din managementul superior de pe fiecare continent, din domenii foarte variate (de la inalta tehnologie pană la farmaceutice şi bunuri de consum). Fost vicepreşedinte al departamentului de resurse umane al unei companii IT din Silicon Valley, Kate Ludeman este un orator solicitat pentru numeroase forumuri de afaceri, a apărut in peste o sută de emisiuni radio şi TV şi a fost moderator pentru o parte din emisiunile staţiilor locale din Dallas şi San Francisco ale reţelei media ABC. A scris mai multe cărţi in domeniu, la două dintre ele fiind coautor.
Cu profunda sa experienţă şi inalta calificare, autoarea face cunoscute abilităţile inovative şi practice care le sunt necesare puternicilor lideri in afaceri, precum şi celor care lucrează cu aceştia. Fiind specializată atat in inginerie, cat şi in psihologie, ea are o abordare unică, ce ii ajută pe lideri să-şi maximizeze performanţa, prin combinarea abilităţilor analitice cu inteligenţa emoţională.
Eddie Erlandson, de profesie medic, este vicepreşedinte executiv al Worth Ethic Corporation şi instruieşte personalul executiv in sensul schimbării obiceiurilor nocive de leadership şi al obţinerii unui mai puternic impact personal, profesional şi organizaţional. A lucrat cu echipe de executivi guvernamentali şi universitari, din domenii ca IT, farmaceutice, spitale, servicii şi sporturi profesioniste.
Fost cadru didactic la Universitatea din Michigan, Eddie Erlandson a deţinut gradul de profesor asociat in chirurgie şi funcţia de decan pentru problemele cu studenţii. La Spitalul St. Joseph Mercy din Ann Arbor, Michigan, a practicat chirurgia vasculară vreme de 20 de ani şi a fost coautor şi conducător al programului Life Lessons (un proiect de pionierat in wellness şi fitness, menit să ajute sute de pacienţi in reducerea riscurilor asupra sănătăţii, creşterea satisfacţiei vieţii şi obţinerea unor rezultate semnificative in conducerea afacerilor).
Graţie vastelor sale cunoştinţe despre fundamentul biologic al schimbării, leadership şi stres, autorul pune la dispoziţia executivilor strategii unice de susţinere a performanţei de varf, in condiţiile echilibrării cu viaţa personală. Fiind un popular orator in domeniu, el a starnit ecouri pe scena medicală, in sporturile de rezistenţă şi in coaching, prin mesaje captivante şi pragmatice.

Kate Ludeman şi Eddie Erlandson sunt căsătoriţi şi locuiesc in Austin, Texas. Compania pe care au fondat-o, Worth Ethic Corporation, oferă coaching individual pentru executivi, programe intensive de grup pentru managerii care vor să devină lideri mai eficienţi şi programe de specializare cu atestat pentru instructorii de personal care lucrează cu personalităţi alfa.

O revelaţie pentru personalităţile alfa de pretutindeni

Lumea afacerilor e plină de personalităţi alfa, acestea fiind in mod definitoriu nişte forţe motrice, care işi asumă responsabilităţi, obţin rezultate uimitoare şi dau o imensă valoare organizaţiilor lor. Insă mulţi dintre masculii alfa provoacă in jur, cu imprudenţă, consecinţe distructive. Adesea extrem de competitivi, beligeranţi şi nerăbdători, aceşti lideri autoritari işi impovărează uneori colegii şi subalternii, in detrimentul propriilor cariere şi al obiectivelor firmei.
Cartea de faţă oferă o perspectivă profundă asupra factorilor ce sensibilizează o personalitate alfa şi asupra modului in care poate fi gestionat mai eficient un comportament alfa - fie că este cel propriu, fie că ii aparţine unui coleg sau şef. - comandantul - cainele din fruntea haitei, care poate fi un pit bull;
- vizionarul - visătorul ale cărui viziuni se pot dovedi imposibile;
- strategul - geniul analitic care poate fi un atotştiutor incăpăţanat;
- executantul - şoferul care işi poate conduce colegii şi subalternii in stalp.
Propunand o largă varietate de exerciţii şi teste, liste de sarcini, sfaturi şi rapoarte de evaluare, autorii arată, pentru toate tipurile de personalitate alfa, cum pot fi potenţate atuurile lor esenţiale şi unice, limitandu-se in acelaşi timp riscurile inerente. Personalităţile alfa sunt resurse in mod natural valoroase. Prin inţelegerea nuanţelor fiecărui tip şi prin ajustarea adecvată a comportamentului, aceşti oameni pot deveni lideri mai eficienţi, capabili să optimizeze performanţele proprii şi pe cele ale echipei şi organizaţiei. De asemenea, cei care lucrează cu sau pentru personalităţi alfa vor descoperi cum pot să direcţioneze excelenţa acelor colegi şi să evolueze in preajma lor.

"Principiile din Sindromul masculului alfa sunt adevărate pentru mine şi pentru toţi liderii noştri. O cultură alfa sănătoasă promovează meritocraţia intelectuală, permiţand dezbateri intre lideri cu mintea deschisă, care pot accepta să intre in dezacord public cu ceilalţi sau să fie corectaţi cand greşesc. Liderii noştri ştiu că trebuie să provoace schimbarea stării de fapt, pentru a se asigura că nu se invăluie in propriul succes."
Michael Dell, Chairman, Dell Inc.

"Sindromul masculului alfa este o lectură obligatorie, plină de invăţăminte remarcabile, pe care liderii de toate genurile le vor găsi extrem de valoroase. Analiza originală şi pătrun-zătoare, ce imbină psihologia personală cu performanţa in afaceri, face ca aceasta să fie o carte esenţială a timpului nostru."
Larry Lucchino, President & CEO, Boston Red Sox

"Sindromul masculului alfa oferă o perspectivă revelatoare asupra atuurilor de lider şi a nevoilor de dezvoltare ale tuturor celor patru tipuri alfa: comandantul, strategul, executantul şi vizionarul. Orice persoană care are tendinţe alfa şi toţi cei care lucrează cu personalităţi alfa vor găsi aici instrumente de coaching, menite să scoată la lumină tot ce-i mai bun in noi şi in colegii noştri şi să controleze comportamentul ce limitează performanţa şi spre care personalităţile alfa sunt inclinate."
James Bristol, Senior Vice President, Pfizer Inc.

Comentarii:

CARTI IN PACHETE PROMOTIONALE

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

140,00leiinformatii carte
Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

110,00leiinformatii carte
Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

87,00leiinformatii carte

CARTI RECOMANDATE

Cate ceva despre Buddha

Cate ceva despre Buddha

14,00 13,00leiinformatii carte
Cite ceva despre minte si creier

Cite ceva despre minte si creier

14,00 13,00leiinformatii carte
Cite ceva despre Nietzsche

Cite ceva despre Nietzsche

14,00 13,00leiinformatii carte
Cos de cumparaturi
0 produse
in valoare de 0 lei
Newsletter
© Copyright Extra Carti, Librarie online, Toate drepturile rezervate | Termeni si Conditii | ANPC
Viziteaza magazinul Extra Carti pe ShopMania