Librarie » Carti » Afaceri - Vanzari » Sindromul Othello. Depasiti momentele de tradare, gelozie si furie

Sindromul Othello. Depasiti momentele de tradare, gelozie si furie

Sindromul Othello. Depasiti momentele de tradare, gelozie si furie

Autor: Kenneth C. Ruge, Barry Lenson

Traducator: Manuela Rodica Petricau

Editura: CURTEA VECHE

ISBN: 978-606-588-315-4

Pagini: 320

An aparitie: 2012

Format: 13x20 cm

Pret: 24,00 22,50lei


Disponibilitate: la comanda
adauga in cos
Descrierea cartii:

Sindromul Othello. Depasiti momentele de tradare, gelozie si furie - Kenneth C. Ruge, Barry Lenson

"Cand gelozia, monstrul cu ochi verzi, scapa de sub control, se transforma intr-un sindrom distructiv - pe care autorii l-au denumit sindromul Othello, după personajul omonim al lui Shakespeare. Lenson şi Ruge analizează problemele generale ale relaţiilor.“
Library Journal
Agresivitatea patologică este principalul vinovat pentru mai mult de jumătate dintre crimele care au loc în lume şi factorul corelat aproape întotdeauna cu actele de violenţă domestică. Din păcate însă, statisticile nu vorbesc despre răul cauzat de gelozia obsesivă şi efectele devastatoare pe care le are aceasta asupra relaţiilor de cuplu.
Paralela cu Othello, piesa lui William Shakespeare, ne arată că gelozia este o problemă veche de când lumea, ce ţine de firea omului. Autorii vin însă cu soluţii noi, care se bazează pe experienţa lor de terapeuţi specializaţi pe probleme de cuplu. Prudenţa, moderaţia, introspecţia şi comunicarea eficientă sunt doar câteva dintre aspectele fundamentale pe care e bine să le luăm în calcul pentru a avea o relaţie matură şi echilibrată.

Autorii propun un nou concept, sindromul Othello, pentru a explica o formă de gelozie din ce în ce mai răspândită. Explicaţia dată cazurilor prezentate în această carte, ale unor persoane care au trecut prin experienţe sinuoase de natură afectivă şi au luat un anumit tip de decizii - mai mult sau mai puţin inspirate -, vine în ajutorul celor care îşi pun întrebări cu privire la relaţia lor de cuplu.
Cititorul va învăţa să recunoască simptomatologia caracteristică şi modul în care afectează acest sindrom calitatea vieţii şi va dobândi un set de strategii prin care să-şi îmbunătăţească relaţia. Un volum inedit, Sindromul Othello supune atenţiei o problemă delicată, venind în sprijinul oamenilor care au ajuns într‑un punct critic cu vieţile lor.

Dr. Kenneth C. Ruge este terapeut specializat pe probleme de cuplu şi de familie şi-şi desfăşoară activitatea în New York. De mai bine de 25 de ani tratează cupluri care se confruntă cu sindromul Othello şi cu alte probleme, ajutându-le să-şi refacă relaţia. Scrie periodic articole despre mariaj pentru publicaţia Ladies’ Home Journal şi, de asemenea, susţine conferinţe pe probleme conjugale şi parentale. Este autorul cărţii Where Do I Go From Here? şi coautor, alături de Nina Frost şi Richard Shoup, al cărţii Soul Mapping: An Imaginative Way to Self-Discovery.

BARRY LENSON locuieşte in Millburn, New Jersey. Este autorul cărţii Good Stress, Bad Stress şi coautor al titlurilor: Simple Steps, Lost and Found, Take Control of Your Life, Multicultural and Ethnic Marketing. Lenson este jurnalist, ocupând în timp funcţia de redactor-şef la mai multe publicaţii: The Organized Executive, Working Smart, Executive Strategies şi The New York Opera Newsletter. De asemenea, a scris şi a publicat articole în National Business Employment Weekly, The Wall Street Journal Interactive Edition, Yahoo! Internet Life şi Chamber Music Magazine, precumşi în alte publicatii.
Dr. Kenneth C. Ruge si Barry Lenson au scris mai multe carti impreuna, in general despre relatii si sanatate fizica sau psihologica.

Comentarii:

CARTI IN PACHETE PROMOTIONALE

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

140,00leiinformatii carte
Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

110,00leiinformatii carte
Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

87,00leiinformatii carte

CARTI RECOMANDATE

Cum sa faci mai mult profit

Cum sa faci mai mult profit

25,00 23,50leiinformatii carte
Intreaba-te de ce

Intreaba-te de ce

35,00 33,00leiinformatii carte
Vinde orice

Vinde orice

35,00 32,50leiinformatii carte
Cos de cumparaturi
0 produse
in valoare de 0 lei
Newsletter
© Copyright Extra Carti, Librarie online, Toate drepturile rezervate | Termeni si Conditii | ANPC
Viziteaza magazinul Extra Carti pe ShopMania