Salvarea din iad

Salvarea din iad

Autor: Tvrtko Vujity

Traducator: Carina Deak

Editura: CURTEA VECHE

ISBN: 978-606-588-059-7

Pagini: 364

An aparitie: 2011

Format: 16x23,5 cm

Pret: 32,00 30,00lei


Disponibilitate: la comanda
adauga in cos
Descrierea cartii:

Salvarea din iad - Tvrtko Vujity  

Salvarea din iad - un titlu ilustrativ pentru o fata ce reuseste sa scape dintr-un cosmar aflat in plina desfasurare in Somalia, cu ajutorul unui reporter dedicat profesiei si cauzelor umanitare. Tot despre iad şi salvare este vorba şi în reportajul despre masacrul de la Beslan, în care sute de copii au fost luaţi prizonieri de către o bandă de ceceni fanatici, numai o parte dintre ei reuşind să scape cu viaţă.

Printre textele lui Tvrtko Vujity există şi relatări mai puţin dramatice, poveşti de viaţă din care răzbate un optimism molipsitor, precum cea a unei femei maghiare care, după mai bine de o jumătate de veac şi străbătând o jumătate de glob până în Australia, îşi regăseşte fratele pierdut după al Doilea Război Mondial.

Seria de reportaje îl captivează, îl impresionează şi, nu de puţine ori, îl răscoleşte chiar pe cititor, care va fi acaparat cu totul de lectură. Indiferent unde se desfăşoară acţiunea, în Somalia, Turkmenistan, Ungaria sau Rusia, firul evenimentelor este fascinant, descrierea, presărată adesea cu umor, iar acţiunea, plină de neprevăzut.

Tvrtko Vujity s-a născut în 1972, în oraşul Pécs din sud-vestul Ungariei. Mama sa a fost profesoară, iar tatăl — miner. După absolvirea liceului în oraşul natal, a studiat jurnalistica în Statele Unite, la secţia de Comunicare a Universităţii din Miami.
A lucrat la diferite cotidiene, la Radio Ungaria şi la Televiziunea Maghiară. Reportajele sale sunt adesea preluate de posturile internaţionale de televi­ziune. Filmul despre prizonierul de război întors acasă a fost difuzat, parţial sau integral, în peste 120 de ţări. Tvrtko Vujity este adeseori invitat să confe­renţieze atât la universităţi din ţară, cât şi din străinătate.

Pentru reportajele sale, i s-au decernat numeroase premii.

Tvrtko Vujity a fost consulul oficial în Ungaria al campaniei Uniunii Europene împotriva discriminării (2003–2007); în concursul "Pecs 2010 - capitală cultu­rală europeana", a fost principalul susţinător al campaniei de promovare a oraşului Pécs. După câştigarea acestui concurs, ziaristul a devenit unul dintre ambasadorii oraşului său natal.

De ani de zile, Tvrtko Vujity se foloseşte de renumele său profesional în scopuri caritabile. După prezentarea filmelor sale, prin intermediul a diferite organizaţii de întrajutorare, aproape un milion de dolari au ajuns la cei sărmani. A înfiinţat, împreună cu soţia sa, folosind profitul obţinut din vânzarea cărţilor lui, Premiul Eroului Obişnuit, distincţie decernată în luna decembrie a fiecărui an împreună cu o sumă de bani semnificativă.

Până acum, în Ungaria i-au fost publicate nouă volume, care s-au vândut în aproape 750 000 de exemplare. Cărţile seriei Povestiri diabolice — Povestiri ange­lice au fost traduse în diferite limbi, obţinând succese în mai multe ţări. Călătorii în infern este primul volum tradus în limba română.

Tvrtko Vujity este casatorit cu Gyongyi Zsolnay, celebra jucatoare de baschet, selectionata in echipa nationala a Ungariei de 110 ori si castigatoare a zece trofee nationale. Au doi copii: Benjamin (n. 2002) si Barnabas Vujity-Zsolnay (n. 2003).

Comentarii:

CARTI IN PACHETE PROMOTIONALE

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

140,00leiinformatii carte
Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

110,00leiinformatii carte
Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

87,00leiinformatii carte

CARTI RECOMANDATE

Opere IV. Supravietuirile: 1. Ramasitele mic-burgheze. 2. Armata mea de cavalerie

Opere IV. Supravietuirile: 1. Ramasitele mic-burgheze. 2. Armata mea de cavalerie

49,95 46,50leiinformatii carte
Micul prieten

Micul prieten

39,95 37,75leiinformatii carte
Sangele

Sangele

45,00 42,50leiinformatii carte
Cos de cumparaturi
0 produse
in valoare de 0 lei
Newsletter
© Copyright Extra Carti, Librarie online, Toate drepturile rezervate | Termeni si Conditii | ANPC
Viziteaza magazinul Extra Carti pe ShopMania