Librarie » Carti » Arta culinara » Plante si mirodenii. Un ghid al cunoscatorului

Plante si mirodenii. Un ghid al cunoscatorului

Plante si mirodenii. Un ghid al cunoscatorului

Autor: Kathryn Hawkins

Traducator: Eugen Damian, Raul Cojocaru

Editura: CURTEA VECHE

ISBN: 978-973-669-577-3

Pagini: 160

An aparitie: 2008

Format: 15,5 x 22,7 cm

Pret: 35,00lei


Disponibilitate: stoc epuizat
adauga in cos
Descrierea cartii:

Plante şi mirodenii. Un ghid al cunoscătorului cuprinde:

- Un ghid bine documentat ce contine metode de preparare şi de folosire a nenumaratelor varietati de plante si mirodenii mai cunoscute sau mai putin cunoscute.
- Sectiuni ilustrate, prezentand principalele proprietati si utilizai ale acestora, precum si retete pentru obtinerea unor arome unice.
- Un istoric al plantelor si mirodeniilor, alaturi de sfaturi practice privind cultivarea si recoltarea lor.

Acest ghid de utilizare a plantelor si mirodeniilor va va ajuta sa adaugati savoare si calitate preparatelor culinare din bucataria dvs. Alaturi de un istoric amanuntit, cartea cuprinde sfaturi legate de cultivarea, recoltarea si pastrarea acestor ingrediente, precum si descrierea modului in care sunt folosite in bucatariile din intreaga lume.
Daca varietatea este aceea care da culoare vietii, atunci nu exista o diversitate mai savuroasa a metodelor de a gati decat numeroasele posibilitati oferite de niste simple plante. De la busuioc la cimbru sau de la coriandru la salvie, utilizarea plantelor in bucatarie combina gusturi neasteptate si arome senzationale ce va vor surprinde intr-un mod placut papilele gustative.

Plante si mirodenii. Un ghid al cunoscatorului trece in revista, de asemenea, cele mai exotice mirodenii din lume. Sunt prezentate, astfel, peste 50 de mirodenii utilizate la gatit, printre care clasicele turmeric, sofran, busuioc si coriandru, sau cele folosite pentru aluaturi, precum nucsoara, cuisoarele sau scortisoara.
Fiecare sectiune explica proprietatile fundamentale ale plantelor si mirodeniilor, ca si intrebuintarile lor culinare. Sunt incluse retete care le pun in valoare calitatile si informatii privitoare la combinatii de mirodenii, diverse soiuri de ardei iute ori de mustar.

KATHRYN HAWKINS este o apreciata autoare din domeniul alimentatiei si al gastronomiei si fost editor al sectiunii culinare a revistei Woman's Own. A scris pana acum mai multe carti, printre care The Book of Light Chinese Dishes si Claypot Cookery.

Comentarii:

CARTI IN PACHETE PROMOTIONALE

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

140,00leiinformatii carte
Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

110,00leiinformatii carte
Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

87,00leiinformatii carte

CARTI RECOMANDATE

100 de minuni din pasare

100 de minuni din pasare

7,00leiinformatii carte
100 de minuni dulci pentru Craciun

100 de minuni dulci pentru Craciun

7,00leiinformatii carte
100 de minuni din tomate

100 de minuni din tomate

7,00 6,50leiinformatii carte
Cos de cumparaturi
0 produse
in valoare de 0 lei
Newsletter
© Copyright Extra Carti, Librarie online, Toate drepturile rezervate | Termeni si Conditii | ANPC
Viziteaza magazinul Extra Carti pe ShopMania