Librarie » Carti » Beletristica » Metamorfoza - audiobook

Metamorfoza - audiobook

Metamorfoza - audiobook

Autor: Franz Kafka

Editura: HUMANITAS MULTIMEDIA

ISBN: 978-973-1709-91-8

An aparitie: 2009

Format: CD

Pret: 45,00 42,00lei


Disponibilitate: la comanda
adauga in cos
Descrierea cartii:
 
"Metamorfoza" -  Franz Kafka   - Humanitas Multimedia

„Metamorfoza lui Kafka a fost probabil o revelatie... Era in 1947... Aveam 19 ani... Eram in primul an la Drept... Imi amintesc si acum fraza de inceput: Intr-o bună dimineata, cand Gregor Samsa se trezi in patul lui, dupa o noapte de vise zbuciumate, se pomeni metamorfozat intr-o ganganie inspaimantatoare... Măi să fie! mi-am spus. Nu se poate!... Nimeni nu mi-a spus că e voie să scrii aşa!... Dar uite că se scrie!... Deci aş putea şi eu!... La naiba! Aşa spunea bunica mea poveştile... Cele mai incredibile întâmplări cu tonul cel mai firesc din lume."
   - Gabriel Garcia Márquez, El Manifiesto, 1977

"Să privim mai atent această metamorfoză. Schimbarea, deşi şocantă şi năucitoare, nu este atât de ciudată pe cât ar părea la prima vedere.
O observaţie de bun simţ ar fi că atunci când mergem la culcare în locuri mai puţin familiare, putem avea un moment de confuzie în clipa în care ne trezim, un scurt moment de ireal, şi aceasta experienţă poate apăreă de mai multe ori în existenţa unui comis voiajor care are un mod de viaţă ce face imposibil orice simţ al continuităţii. Percepţia realităţii depinde de continuitate, de durată. La urma urmei, să te trezeşti insectă nu e foarte diferit de a te trezi Napoleon sau George Washington.
 Pe de altă parte izolarea, bizarul aşa-zisei realităţi - acestea sunt, la urma urmei, lucruri ce caracterizează constant viaţa artistului, geniului, inventatorului. Familia Samsa care traieşte în preajma fantasticei insecte nu este altceva decât mediocritatea în mijlocul căreia traieşte geniul."
    - Vladimir Nabokov, Curs de Literatura Europeana, Cornell University

"Povestea aceasta îţi rămâne în suflet. Pentru totdeauna. Kafka este unul dintre acei rari scriitori care a ştiut să vorbească să vorbească atât de splendid şi emoţionant despre om.
Cu frumuseţea şi urâţenia lui, cu bunătatea şi răutatea lui, cu nobleţea şi ticăloşia lui, cu măreţia şi josnicia lui, cu generozitatea şi egoismul lui, toate fără margini, desigur. Nu mi-e ruşine să-mi şterg lacrimile, de bucurie şi suferinţă, în faţa acestui înger păcătos, omul."
   - Răzvan Vasilescu

"Omul asta, plictisit de munca pe care o facea, de viata lui, de relatiile cu oamenii, si-a dorit la un moment dat nu sa fuga, dar sa se ascunda undeva, intr-un colt al vietii lui, sa ramana printre oameni, dar intr-un rol insignifiant, sa traiasca printre oameni dar sa nu mai aiba asemenea responsabilitati.
Si intr-un fel sau altul subconstientul ii transforma corpul lui Gregor Samsa, ii arata de fapt ca o dorinta a lui poate fi dusa la capat. El se trezeste transformat, sub imperiul propriei dorinte, intr-un gandac."

"Am auzit prima data un audiobook inregistrat de Razvan Vasilescu acum cateva luni, cand a facut niste nuvele de Cehov si a fost genul de intalnire marcanta de la inceput, un coup de foudre, in sensul in care am devenit foarte atasat de vocea domniei sale, si mai ales de vocea domniei sale citind aceste povestiri, astfel incat m-am trezit dupa cateva ascultari ca eram dependent de anumite intonatii, de anumite cuvinte." Marius Chivu, cu ocazia lansarii audiobookului, in cadrul campaniei Audiobookurie la tine-n companie

"Eu cand am citit bucata mi-au dat lacrimile, este splendida."
   - Razvan Vasilescu, in cadrul campaniei Audiobookurie la tine-n companie

"Geniul lui Kafka este de a povesti ca pe o poveste reala, de a folosi realismul in descrierea unei situatii enorm fictionale. (...) Din clipa in care axioma metamorfozei imposibile este pusa pe tapet, lucrurile curg de la sine ca in cea mai realista poveste din lume. Care este suprema grozavie pe care poate s-o pateasca un om?
Este sa cada intr-o nenorocire, sa isi imagineze ca este sprijinit de cei din jurul lui, ca este sustinut, ca nu e singur pe lume si ca el va iesi pana la urma la liman cu ajutorul celorlalti; ori povestea din Metamorfoza este povestea parasirii treptate. Pas cu pas, bietul erou simte ca oamenii in care a pus cea mai mare miza afectiva sunt cei care il parasesc."
    - Gabriel Liiceanu, cu ocazia lansarii audiobookului, in cadrul campaniei Audiobookurie la tine-n companie.

Franz Kafka s-a născut la Praga, pe atunci capitala Regatului Boemiei, care făcea parte din Imperiul Austro-Ungar, într-o familie evreiască, fiu al comerciantului Hermann Kafka şi al Juliei Kafka, născută Löwy.

- Domeniu: literatură
- CD-uri: 2
- Autor: Franz Kafka
- Voce: Razvan Vasilescu

Comentarii:

CARTI IN PACHETE PROMOTIONALE

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

140,00leiinformatii carte
Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

110,00leiinformatii carte
Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

87,00leiinformatii carte

CARTI RECOMANDATE

Oscar si Tanti Roz - audiobook

Oscar si Tanti Roz - audiobook

30,00 28,00leiinformatii carte
Chira Chiralina - audiobook

Chira Chiralina - audiobook

23,50 22,00leiinformatii carte
De ce iubim femeile - audiobook

De ce iubim femeile - audiobook

30,00 26,50leiinformatii carte
Cos de cumparaturi
0 produse
in valoare de 0 lei
Newsletter
© Copyright Extra Carti, Librarie online, Toate drepturile rezervate | Termeni si Conditii | ANPC
Viziteaza magazinul Extra Carti pe ShopMania