Librarie » Carti » Manuale scolare » Matematica. Manual pentru clasa a XI-a (M2)

Matematica. Manual pentru clasa a XI-a (M2)

Matematica. Manual pentru clasa a XI-a (M2)

Autor: Mihai Baluna, Mircea Becheanu, Bogdan Enescu

Editura: CURTEA VECHE

ISBN: 973-8120-50-0

Pagini: 188

An aparitie: 2001

Format: 16,5 x 23,5 cm

Pret: 13,00lei


Disponibilitate: la comanda
adauga in cos
Descrierea cartii:

Matematica (M2). Manual pentru clasa a XI-a - Mihai Baluna, Mircea Becheanu, Bogdan Enescu, Radu Gologan, Andrei Vernescu

Manualul de Matematica a fost aprobat prin Ordinul MEC nr. 4144 din 18 iulie 2001, anexa 2 la OMEC, pozitia 102, filiera M2: Stiinte sociale, Industrie alimentara, Chimie industriala, Protectia mediului, Agricol, Agromontan, Veterinar, Silvic, Prelucrarea lemnului, Posta, Turism si alimentatie publica, Administrativ, Arhitectura.

Manualul contine doua parti: Algebra si geometrie analitica si Analiza matematica (limite, calcul diferential). Partile sunt, in esenta, de sine statatoare si ar putea fi parcurse independent cu exceptia ultimei parti, care constituie un exemplu evident de aplicatie a primelor doua.

Manualul prezinta o mare varietate de exercitii, probleme si aplicatii. Bine alese, urmand atat traditia invatamantului românesc, cât şi idei noi, apelând la intuiţia geometrică a elevilor, acestea permit atât consolidarea cunoştinţelor predate, cât şi abordarea unor probleme noi, legate de dezvoltări recente ale matematicii şi diferitelor sale moduri de utilizare (probleme de numărare, calculul dobânzii, probleme de management).

Ce aduce nou acest manual?

    -  Noţiunile şi rezultatele prevăzute de programa clasei a XI-a sunt prezentate gradat fără a face exces de formalism matematic;
    - Textul este conceput pentru a fi parcurs cu uşurinţă de către elevii cu aptitudini matematice obişnuite;
    - Autorii au încercat să sugereze faptul că matematica nu este o colecţie de reţete, formule sau algoritmi pentru rezolvarea exerciţiilor. Matematica este un concept logic şi filozofic ce are un puternic impact în viaţa practica modernă;
    - Fiecare paragraf conţine multe exemple şi aplicaţii formale sau practice şi este urmat de un număr însemnat de exerciţii şi probleme prezentate gradat şi în mare parte asemănătoare celor rezolvate în text;
    - La sfârşitul fiecărui set de exerciţii, autorii au introdus câteva indicaţii şi exerciţii pentru utilizarea calculatorului cu unul dintre programele capabile de a trata formal şi numeric probleme matematice, programe relativ uşor de obţinut.


Manualul de matematică de la Curtea Veche este conceput de o echipă de autori de renume a căror carte de vizită este o garanţie pentru aplicarea reuşită a programei în aceste cărţi.

Despre autori:


Mihai Baluna - Profesor, Liceul "Mihai Viteazul", Bucureşti; în numeroase rânduri conducător al lotului român la olimpiadele internaţionale; autor al multor manuale şi texte cunoscute de matematică.

Mircea Becheanu - Profesor, Universitatea Bucureşti, Facultatea de Matematică; organizator al olimpiadelor naţionale de matematică; membru al comitetului de selecţie a problemelor pentru Olimpiada Internaţională de Matematica din Japonia 2003; autor de manuale şi numeroase articole şi lucrări în domeniul algebrei şi geometriei algebrice; profesor invitat al multor universităţi străine.

Bogdan Enescu - Profesor, Liceul "B. P. Hasdeu", Buzău; fost olimpic, de două ori medaliat cu aur la O.I.M. (1977, 1978); autor al unor manuale, articole şi probleme de concurs; coordonator al loturilor române de elevi la concursurile internaţionale.

Radu Gologan - Cercetător, Institutul de Matematică al Academiei şi profesor la Facultatea de Automatică, Bucureşti; doctor în matematică; fost olimpic; autor de tratate, manuale, lucrări ştiinţifice în domeniul analizei matematice şi probleme de concurs; preşedinte al comisiei naţionale a olimpiadei de matematică 2002.

Andrei Vernescu - Universitatea din Târgovişte; doctor în matematică; autor al unor manuale, cărţi şi culegeri; lucrări ştiinţifice în domeniul analizei matematice; experienţă didactică ca profesor la liceele "Mihai Viteazul" şi "Tudor Vianu", Bucureşti.

Comentarii:

CARTI IN PACHETE PROMOTIONALE

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

140,00leiinformatii carte
Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

110,00leiinformatii carte
Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

87,00leiinformatii carte

CARTI RECOMANDATE

Matematica (M1). Manual pentru clasa a XI-a

Matematica (M1). Manual pentru clasa a XI-a

16,00 15,00leiinformatii carte
Informatica. Manual pentru clasa a X-a

Informatica. Manual pentru clasa a X-a

9,80leiinformatii carte
Informatica pentru clasa a VI-a. Caiet de lucru

Informatica pentru clasa a VI-a. Caiet de lucru

10,95leiinformatii carte
Cos de cumparaturi
0 produse
in valoare de 0 lei
Newsletter
© Copyright Extra Carti, Librarie online, Toate drepturile rezervate | Termeni si Conditii | ANPC
Viziteaza magazinul Extra Carti pe ShopMania