MEMOMED 2012. Ed. 18

MEMOMED 2012. Ed. 18

Autor: Dobrescu Dumitru

Editura: UNIVERSITARA

ISBN: 2069-2447

An aparitie: 2011

Format: 10,5x19,5 cm

Pret: 85,00 80,00lei


Disponibilitate: la comanda
adauga in cos
Descrierea cartii:

MEMOMED 2012 - Dobrescu Dumitru

MEMOMED 2012  este structurat in trei volume:
volumul 1, Memorator de farmacologie alopata;
volumul 2, Memorator de fitoterapie;
volumul 3, Ghid farmacoterapic alopat si homeopat.

Aparitia MEMOMED 2012 reprezinta o noua premiera in literatura de specialitate, atat prin informatia actualizata cat si prin faptul ca, pentru prima data este integrat in lucrare un volum nou, dedicat fitoterapiei.
Ajuns la cea de-a 18-a editie, MEMOMED 2012 este realizat de un prestigios colectiv de autori, sub coordonarea domnului Academician Prof. Dr. docent Dumitru Dobrescu.
MEMOMED 2012  este structurat în trei volume: volumul 1, Memorator de farmacologie alopată; volumul 2, Memorator de fitoterapie; volumul 3, Ghid farmacoterapic alopat şi homeopat. Hotărârea de a adăuga un al treilea volum dedicat fitoterapiei are la bază conceperea domeniului medicamentului în toată complexitatea lui.

Memoratorul de farmacologie alopată, primul volum al lucrării, este conceput să acopere nevoia de informare a medicilor şi farmaciştilor, cu datele de uz curent privind medicamentele înregistrate din România. Este o ediţie revizuită şi adăugită, cu informaţii actualizate privind utilizarea corectă a medicamentelor Memoratorul de farmacologie alopată este întocmit pe structura farmacologică oferită de clasificarea ATC a medicamentelor, folosită ca document oficial de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Originalitatea celui de-al doilea volum, Memorator de fitoterapie, aflat la prima editie, constă în faptul că materialul este structurat, pentru prima dată în limba română, conform cu clasificarea farmacologică a plantelor medicinale "Herbal ATC Index", adoptată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi care este o reproducere, adaptată pentru plantele medicinale, a „ATC Index”. Ca şi terapia cu medicamente alopate (farmacoterapia alopată) şi cea cu medicamente homeopate (farmacoterapia homeopată), care sunt ramuri ale farmacologiei alopate, respectiv homeopate, fitoterapia – terapia cu plante medicinale -  este ramură a farmacologiei plantelor medicinale.

Întocmirea Memoratorului de fitoterapie este o pledoarie pentru menţinerea plantelor medicinale in arsenalul terapeutic ştiinţific. Prezentarea comparativă a Memoratorului alopat cu cel de fitoterapie este un argument  pentru a susţine utilitatea ambelor categorii de medicamente şi folosirea lor în mod justificat.

Ghidul farmacoterapic alopat si homeopat, pe de altă parte, dă ocazia specialiştilor şi nespecialiştilor, să consulte, comparativ, cele două terapii, pentru lărgirea orizontului de tratamente ce pot fi prescrise în diferite afecţiuni.

În noua ediţie a MEMOMED-ului, autorii aduc argumente teoretice si practice pentru a arăta că alopatia şi homeopatia trebuie să ocupe poziţii egale în domeniul medicamentului, iar farmacologia homeopată  să devină obiect de studiu in facultatile de profil, la egalitate cu farmacologia alopata.
MEMOMED 2012  este recomandat atat medicilor si farmacistilor cat si celor interesati de cunoasterea celor mai noi informatii si practici terapeutice.

Comentarii:

CARTI IN PACHETE PROMOTIONALE

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

140,00leiinformatii carte
Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

110,00leiinformatii carte
Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

87,00leiinformatii carte

CARTI RECOMANDATE

Menopauza. Indreptar practic de autoajutorare la femei

Menopauza. Indreptar practic de autoajutorare la femei

12,00leiinformatii carte
Menopauza la barbati. Redobandirea vitalitatii si a virilitatii

Menopauza la barbati. Redobandirea vitalitatii si a virilitatii

15,25 14,50leiinformatii carte
Grupa de sange A si viata individuala

Grupa de sange A si viata individuala

10,00leiinformatii carte
Cos de cumparaturi
0 produse
in valoare de 0 lei
Newsletter
© Copyright Extra Carti, Librarie online, Toate drepturile rezervate | Termeni si Conditii | ANPC
Viziteaza magazinul Extra Carti pe ShopMania