Intre doua lumi

Intre doua lumi

Autor: Claudia Moscovici

Traducator: Mihnea Gafita

Editura: CURTEA VECHE

ISBN: 978-606-588-170-9

Pagini: 496

An aparitie: 2011

Format: 13,7x20,7 cm

Pret: 35,00 33,00lei


Disponibilitate: la comanda
adauga in cos
Descrierea cartii:

Intre doua lumi - Claudia Moscovici

Penduland intre vietile unor oameni obisnuiti si destinele altora, iesite din comun, intre lumea din Romania si cea din Statele Unite, intre un totalitarism cand mai dur, cand "de catifea" - cartea a aparut in limba engleza sub titlul Velvet Totalitarianism -, şi o libertate relativa, intre existenta cu lipsuri cronice din Est si societatea de consum a Vestului si evocand experienta romaneasca din anii saptezeci, emigrarea familiei sale catre America in primii ani optzeci si apoi revoltele din 1989 de la Timisoara si Bucuresti, care au marcat sfarsitul regimului dictatorial, Claudia Moscovici le ofera cititorilor o carte multifatetata - Intre doua lumi -, care combină un roman de dragoste cu un thriller politic şi unul poliţist. Iubirea este ultimul refugiu al oamenilor în rezistenţa lor surdă, apoi vehementă, împotriva regimului opresiv din România.
Iubirea ţine familiile unite şi le ajută să suporte greutăţile şi îndoctrinarea. Iubirea îi dă protagonistei romanului puterea de a depăşi diferenţele culturale dintre universul românesc şi cel nord-american şi de a-şi găsi fericirea personală într-un context care, deşi mult mai bun, nu e lipsit de propriile dificultăţi.
- SANDA GOLOPENŢIA, Universitatea Brown (Providence, Rhode Island)

Intre doua lumi este un roman despre supravieţuirea unei familii în vremuri dificile şi într-un regim totalitar, datorită iubirii care i-a legat pe toţi membrii ei. Cartea a devenit posibilă prin dragostea pe care am resimţit-o din partea întregii mele familii. În primul rând, le mulţumesc părinţilor mei, Henri şi Elvira Moscovici, pentru experienţele de viaţă pe care mi le-au împărtăşit şi pentru că mi-au încurajat constant aspiraţiile artistice şi intelectuale. Le sunt profund recunoscătoare şi bunicilor mei, Gina şi Mitică Buzulică, respectiv Surica şi Avram Moscovici, care m-au ajutat să cresc în România. Fără devotamentul şi răbdarea lor, n-aş fi avut aşa o copilărie frumoasă în acele condiţii apăsătoare.
Soţul meu, Dan Troyka, mi-a demonstrat, prin fidelitatea, prietenia şi dragostea lui, ce înseamnă o adevărată reîncarnare a iubirii. Această carte a fost scrisă, în primul rând, pentru copiii noştri, Sophie şi Alex, ca să poată descoperi o parte din moştenirea lor culturală şi să ajungă să aprecieze şi mai mult drepturile şi libertăţile de care se bucură în America.
Le mulţumesc şi editorului şi bunului meu prieten de familie, Grigore Arsene, pentru publicarea cărţii de faţă în traducere românească în ţara mea de origine; lui Mihnea Gafiţa, pentru traducerea pe care a realizat-o şi pentru minunata corespondenţă pe care am purtat-o cu el; şi regizorului Bernard Salzman, pentru că mă ajută să-mi îndeplinesc visurile, transformând acest roman într-un viitor film.
- Autoarea

Claudia Moscovici este critic literar şi de artă. Ca romancieră, este autoarea variantei originale a romanului de faţă, publicat în limba engleză sub titlul Velvet Totalitarianism, care a fost bine primit de critică. Ea a emigrat din România la vârsta de 11 ani, ajungând în Statele Unite, unde şi-a luat licenţa (BA) la Universitatea Princeton şi doctoratul în Literatură Comparată la Universitatea Brown.
A predat ­filozofie, literatură şi arta şi critica ideilor la Universitatea din Boston şi la Uni­versitatea din Michigan.
A publicat, printre altele: Double Dialectics (Rowman and Littlefield, 2002) şi Romanticism and Postromanticism (Rowman and Littlefield, 2007). În anul 2002, a fost co-fondatoarea mişcării internaţionale post-romantism (vezi postromanticism.com), dedicată celebrării frumu­seţii, a senzualitatii si pasiunii in arta contemporana. Claudia Moscovici locuieste in Michigan, impreuna cu sotul, Dan, si cu cei doi copii, Sophie si Alex. 

Comentarii:

CARTI IN PACHETE PROMOTIONALE

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

140,00leiinformatii carte
Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

110,00leiinformatii carte
Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

87,00leiinformatii carte

CARTI RECOMANDATE

Femininul Arhetipal

Femininul Arhetipal

19,00 18,00leiinformatii carte
Rudolf Steiner si Intemeierea Noilor Misterii

Rudolf Steiner si Intemeierea Noilor Misterii

55,00 51,50leiinformatii carte
Despre relatia cu Rudolf Steiner

Despre relatia cu Rudolf Steiner

23,00 22,00leiinformatii carte
Cos de cumparaturi
0 produse
in valoare de 0 lei
Newsletter
© Copyright Extra Carti, Librarie online, Toate drepturile rezervate | Termeni si Conditii | ANPC
Viziteaza magazinul Extra Carti pe ShopMania