Librarie » Carti » Economie » In apararea pietelor

In apararea pietelor

In apararea pietelor

Autor: Lucian Croitoru

Editura: CURTEA VECHE

ISBN: 978-606-588-323-9

Pagini: 416

An aparitie: 2012

Format: 15x23,5 cm

Pret: 40,00 37,00lei


Disponibilitate: la comanda
adauga in cos
Descrierea cartii:

In apararea pietelor - Lucian Croitoru

O carte matura, alerta, scrisa cu pasiune, claritate si competenta.
Sunt invocate principii si oferite solutii solide la provocarile actuale. Cititi-o!
- MUGUR ISARESCU, Guvernatorul BNR

Aparuta la momentul potrivit, cartea, scrisa de fostul meu coleg si consilier, contine argumente-cheie despre cum pietele functionale pot readuce cresterea economica sustenabila si, astfel, iesirea din criza curenta.
- JEROEN KREMERS, fost Director Executiv al FMI

"De cine si de ce au pietele nevoie să fie aparate?" Daca am fi reusit sa cream un capitalism performant, atunci n-ar fi fost nevoie de aceasta carte!
Intr-o economie bazata pe principii liberale, "piata ii ajuta pe cei indrazneti" (ca sa-l parafrazam pe Virgiliu). E accesibila pentru nou-veniti, ii rasplateste pe cei care-si asuma riscuri, ii penalizeaza pe cei care nu respecta regulile. Astfel, ea asigura prosperitatea. Dar, la noi si nu numai, piata nu-i asa cum ar trebui sa fie. Si nu e de vina doar criza mondiala!
Cartea va ofera o perspectiva asupra modului in care s-au pliat principiile liberale pe mentalitatea si cutumele societatii romanesti. De peste 20 de ani, viata romanului e o perpetua tranzitie, in care multe reguli raman neclare, incoerente si partinitoare. Ele favorizeaza extragerea de rente si intarzie aparitia pietei mature si, implicit, a clasei mijlocii.
In carte se regasesc articole si interviuri ale autorului, aparute in presa in perioada 2007-2012. Ele sustin ca pentru rezultatele nesatisfacatoare nu trebuie blamat capitalismul, ci dimpotriva, lipsa unui capitalism performant.

Lucian Croitoru s-a nascut in 1957, la Otopeni. A absolvit in 1982 cursurile Facultatii de Planificare si Cibernetica Economica din cadrul ASE, iar in 1995 a devenit doctor in economie. A urmat o serie de cursuri in strainatate, la: Economics Institute at Boulder - Colorado (1993), Centre for Central Banking Studies din Londra (1999) si Joint Vienna Institute - FMI (2001). In 1994 a urmat un stagiu de cercetare oferit de The British Academy la London School of Economics and Political Science - Centre for Economic Performance.
Incepand din 1998, a activat ca profesor asociat de macroeconomie internationala, in cadrul Facultatii de Relatii Economice Internationale din ASE.
De-a lungul anilor, a fost cercetator, partener in diverse programe si consultant pentru numeroase institutii romanesti (Institutul de Economia Industriei, Bucharest Investment Group, Institutul European din Romania) si internationale (ACE Phare, USAID, IRIS).
In perioada 2003-2007, a lucrat la FMI (Washington), in calitate de consilier principal al directorului executiv pentru Armenia, Bosnia, Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Georgia, Israel, Olanda, Macedonia, Moldova, Romania si Ucraina.
Lucian Croitoru a lucrat intre 1991 si 1995 ca expert in Departamentul pentru Reforma Economica al Guvernului Romaniei. In 1998 a fost consilier principal al ministrului de finanţe. In 2000 a fost consilier personal al prim-ministrului Mugur Isarescu. In perioada 1998-2003 a fost consilier pe probleme de politica monetara al guvernatorului BNR, functie pe care a reluat-o in 2007, dupa intoarcerea de la Washington.
A scris (atat in romana, cat si in engleza) numeroase articole pentru presa tiparita si online, este periodic invitat la emisiunile economice televizate, sustine discursuri la conferintele nationale si internationale si a publicat mai multe carti pe teme economice.
In 1995, a fost distins cu Premiul Petre S. Aurelian al Academiei Romane pentru cea mai bună carte de economie. Este Mare Ofiter al Ordinului Steaua Romaniei, al carui membru e inca din anul 2000.

Lucian Croitoru este doctor in economie, e profesor de macroeconomie, a lucrat 4 ani la FMI ca reprezentant al Romaniei si, in prezent, este consilier pe probleme monetare al guvernatorului BNR.
In 2009, a fost nominalizat candidat la functia de prim-ministru, dar guvernul sau nu a fost validat de Parlament.

Comentarii:

CARTI IN PACHETE PROMOTIONALE

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

140,00leiinformatii carte
Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

110,00leiinformatii carte
Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

87,00leiinformatii carte

CARTI RECOMANDATE

Drept civil. Curs pentru facultatile cu profil economic. ed. IV

Drept civil. Curs pentru facultatile cu profil economic. ed. IV

34,00leiinformatii carte
Microeconomie si macroeconomie. Partea I

Microeconomie si macroeconomie. Partea I

20,00leiinformatii carte
Romania si Uniunea Europeana: inflatie, balanta de plati, crestere economica

Romania si Uniunea Europeana: inflatie, balanta de plati, crestere economica

26,50leiinformatii carte
Cos de cumparaturi
0 produse
in valoare de 0 lei
Newsletter
© Copyright Extra Carti, Librarie online, Toate drepturile rezervate | Termeni si Conditii | ANPC
Viziteaza magazinul Extra Carti pe ShopMania