Happy New Fear!

Happy New Fear!

Autor: Calin-Andrei Mihailescu

Editura: CURTEA VECHE

Pagini: 256

An aparitie: 2011

Format: 13 x 20 cm

Pret: 25,00 23,50lei


Disponibilitate: la comanda
adauga in cos
Descrierea cartii:

Happy New Fear! - Calin-Andrei Mihailescu 

Calin-Andrei Mihailescu e un rege Midas al cuvintelor. Mai precis, al literaturitatii lor. Pentru ca orice cuvinte atinge el se transforma, prin cine stie ce alchimic secret pe care l-a bunghit absolut pe meserie, in aur literar. In scris, ca şi pe cale bucală, căci stilul e omul însuşi. De la dilema (neciora- niană) de a fi schizo sau para la dosarele securităţii, de la Erszi care povesteşte cum a murit Armand Călinescu la filmele sovietice sau la oftica protestantă a muncii…

Darămite când îl apucă amokul şi scrie despre criţa-n criză, poatever, Kafkarakal ori Istanblues? Nu poţi exclama cu încântare decât: Aferim kaldarîm!

Călin e un misionar al cuvintelor de-a pururi şi, cum însuşi spune, de-a pururi niciodată! E un da şi nu care îşi dau mâna fără să-şi atingă degetele sau amestece umorile. Un tren care aleargă nebuneşte prin stepă, dar i s-au furat gările între timp şi mă tem că nu se va mai opri niciodată!

Vă veţi întreba cum de nu moare de inaniţie, ca ilustrul său model mitic ce, în nesăbuinţa lui, îşi dorise ca tot ceea ce atingea să se prefacă în aur. Ei bine, aflaţi că acest monstru ciudat şi irepetabil s-a gândit la toate: se hrăneşte cu cuvinte!

Dumitru Radu Popa

Această carte pentru doamne, domni şi români vă spune: Do worry! Be happy! Îngrijorarea şi fericirea se urmăresc şi reciproc se umbresc şi se neagă până când, epuizate, ajung să se privească faţă în faţă. Apoi o iau de la început, prin paginile acestui volum împărţit în cinci: "A fi (român)", "Crita-n criză“, „Obiceiuri la oameni“, „Cică niscai theoroi“ şi „P-ici, pe colo“. Personajul central al cărţii este omul pixelat — român, în criză, asuprit şi calmat de obiceiuri, teoretician şi călător. Volumul este scris în limba română a secolului 22.

Happy New Fear!

Călin-Andrei Mihăilescu scrie în câteva limbi şi într-o varietate de genuri, unele familiare (eseuri, monografii şi articole academice, proze scurte, poezii…), altele nu. Cărţile sale româneşti, toate apărute la Curtea Veche Publishing din Bucureşti, se numesc Ţară europsită (2002), Calendarul după Caragiale (în colaborare cu Liviu Papadima şi Rodica Zafiu), Călindar de noapte (2003), Don Global suit pe cal (poveşti scrise împreună cu copiii săi, Ilinca şi Andrei; 2003), 16~17. Renaştere, manierism, baroc (ed. a doua, 2005), Antropomorfina (2005) şi (coord.) Cum era? Cam aşa… Amintiri din anii comunismului (românesc) (2006). Volumul lui J.L. Borges This Craft of Verse, pe care l-a coordonat la Harvard University Press (2000), a apărut tot la Curtea Veche Publishing, în traducerea lui Mihnea Gafiţa (Arta poetică, 2002). Este profesor de literatură comparată şi filosofie la University of Western Ontario (London, Canada).

Comentarii:

CARTI IN PACHETE PROMOTIONALE

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

140,00leiinformatii carte
Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

110,00leiinformatii carte
Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

87,00leiinformatii carte

CARTI RECOMANDATE

Intreaba-ma orice

Intreaba-ma orice

24,95 24,00leiinformatii carte
Fraier de Bucuresti

Fraier de Bucuresti

22,95 21,50leiinformatii carte
Destinatia: Australia

Destinatia: Australia

44,95 42,50leiinformatii carte
Cos de cumparaturi
0 produse
in valoare de 0 lei
Newsletter
© Copyright Extra Carti, Librarie online, Toate drepturile rezervate | Termeni si Conditii | ANPC
Viziteaza magazinul Extra Carti pe ShopMania