Librarie » Carti » Filosofie » Filosofia in secolul XX, vol. I, II

Filosofia in secolul XX, vol. I, II

Filosofia in secolul XX, vol. I, II

Autor: Huegli Anton, Luebcke Poul

Traducator: Pascu Gheorghe, Apostol Andrei, Lupu Cristian etc.

Editura: ALL

ISBN: 973-684-367-9

Pagini: 552+528

Pret: 79,90 76,00lei


Disponibilitate: la comanda
adauga in cos
Descrierea cartii:

FILOSOFIA IN SECOLUL XX - Huegli Anton, Luebcke Poul

Lucrarea - publicata pana acum in Danemarca, Suedia si Germania - ofera o privire de ansamblu asupra celor mai importante curente, europene si americane, ale filosofiei secolului XX, in cazul celor mai autorizati reprezentanti ai acestora furnizand detaliile si corelatiile care justifica apartenenta lor la o directie filosofica sau alta sau la a caror prefigurare au contribuit ei insisi.
 
Fara a fi o relatare exhaustiva, care urmareste cu obstinatie etapele istorice ale evolutiei gandirii filosofice, lucrarea isi propune - pe baza unei selectii riguroase a unor expuneri de idei exemplare - sa explice modalitatea in care filosofii acestui secol au aprofundat problemele abordate.
 
Selectia se sprijina pe o anumita incercare de a defini filosofia nu ca pe un produs al unor genii izolate, un drept, o clamare profetica si nici ca pe o conceptie despre lume, ci drept activitate argumentativa, incercare individuala sau de grup, pe baza argumentelor si a contraargumentelor, de a concluziona asupra premiselor fundamentale ale procesului nostru de reflectie, ale existentei noastre si a actiunilor noastre.
 
Pentru a conferi studiului filosofiei o vitalitate accentuata, discursul autorilor evita evocarea abstracta a directiilor si problemelor vizate, facand permanent apel la personalitatile aflate la originea acestor reflectii, la experienta lor si la fenomenologia de baza catre care s-au orientat. Lucrare cu o adresabilitate largita, Filosofia in secolul XX ofera o introducere stricta in studiul filosofiei moderne pentru cei interesati de istoria acesteia si, pe capitole, indeplineste functia dubla de compendiu si lexicon in sprijinul elevilor si studentilor.

FILOSOFIA IN SECOLUL XX
vol. I: FENOMENOLOGIA, HERMENEUTICA, FILOSOFIA EXISTENTEI, TEORIA CRITICA

Primul volum al lucrarii - Fenomenologia, hermeneutica, filosofia existentei, teoria critica - trateaza preponderent curentele filosofice care s-au impus cu autoritate in Germania si Franta. In centrul atentiei se afla efortul filosofiei contemporane de a se detasa critic fata de metafizica traditionala si imaginea clasica a conceptiei despre om si de a aseza filosofia pe baze noi.
Daca in Germania, in prim-planul preocuparilor filosofice, sunt asezate experienta individului si a lumii, in Franta, o importanta deosebita este acordata rolului angajamentului si al relatiilor de viata. In aceste doua tari, cei mai de seama reprezentanti ai curentelor filosofice ale secolului sunt: Husserl, Heidegger, Jaspers, Adorno, Horkheimer si alti corifei ai scolii de la Frankfurt, Gabriel Marcel, Merleau-Ponty si Jean-Paul Sartre.

FILOSOFIA IN SECOLUL XX
vol. II: TEORIA STIINTEI, FILOSOFIA ANALITICA

Pe parcursul celui de-al doilea volum - Teoria stiintei, filosofia analitica - sunt prezentate cu deosebire curentele filosofice contemporane care, detasate critic de corpus-ul filosofic european continental, s-au dezvoltat in spatiul anglo-saxon. Directia centrala de evolutie a filosofiei anglo-saxone este analiza notiunilor si a expresiilor din sfera limbajului colocvial, a celui stiintific si a celui logic.
Volumul scoate in evidenta etapele de debut ale acestei directii de dezvoltare a filosofiei anglo-saxone, in operele lui Russell, Moore, Wittgenstein si Frege, ca si ale lui James si Peirce, parintii pragmatismului american. Facand apel la opera unor autori cum ar fi Quine, Strawson sau Hare, cititorii iau cunostinta cu etapele principale din cadrul edificarii filosofiei analitice.
La aceasta se adauga expunerea exemplara a celei mai recente dezbateri a asa-numitei probleme trup/suflet, pentru a evidentia dinamica care ii poate fi asociata in sensul cel mai inalt al filosofiei argumentative.

Comentarii:

CARTI IN PACHETE PROMOTIONALE

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

140,00leiinformatii carte
Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

110,00leiinformatii carte
Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

87,00leiinformatii carte

CARTI RECOMANDATE

Filosofia. De la iluminism pana astazi

Filosofia. De la iluminism pana astazi

14,90 14,40leiinformatii carte
Platonopolis sau Impacarea cu filozofia - Editia a II-a revazuta si imbogatita

Platonopolis sau Impacarea cu filozofia - Editia a II-a revazuta si imbogatita

28,00 26,00leiinformatii carte
Cate ceva despre constiinta

Cate ceva despre constiinta

14,00 13,00leiinformatii carte
Cos de cumparaturi
0 produse
in valoare de 0 lei
Newsletter
© Copyright Extra Carti, Librarie online, Toate drepturile rezervate | Termeni si Conditii | ANPC
Viziteaza magazinul Extra Carti pe ShopMania