Librarie » Carti » Jurnale - Memorii » Fidel Castro. O biografie

Fidel Castro. O biografie

Fidel Castro. O biografie

Autor: Volker Skierka

Traducator: Paul Radu Grigoriu

Editura: PUBLICA

ISBN: 978-973-1931-63-0

Pagini: 504

An aparitie: 2011

Format: 13 x 20 cm

Pret: 39,00 37,00lei


Disponibilitate: la comanda
adauga in cos
Descrierea cartii:

Fidel Castro. O biografie - Volker Skierka

"Castro a supravietuit mai multor generatii de presedinti americani, secretari generali sovietici, sefi de stat si de guvern democrati din mai multe tari, pana cand a devenit... liderul politic cu cea mai lunga domnie din secolul XX si una dintre cele mai interesante personalitati ale contemporaneitatii. Cu barba, mereu in uniforma verde, figura a urii si a eroismului in acelasi timp, asa il cunoaste lumea. Impotriva nimanui nu au fost urzite atatea comploturi pentru a fi asasinat... Faptul ca a ramas in viata e aproape un miracol."

Expertul în America Latină Volker Skierka reconstruieşte istoria vieţii lui Fidel Castro şi odată cu ea, istoria revoluţiei cubaneze. În acest demers foloseşte izvoare şi documente puţin cunoscute. Studiul său este o prezentare foarte riguroasă și atrăgător scrisă a vieţii şi acţiunilor contradictorii ale preşedintelui cubanez. La sfârşit rămâne întrebarea despre viitorul statului din Caraibe : va deschide Castro uşa reformelor economice şi democratice, sau vechiul său dicton, „ socialismo o muerte” – socialism sau moarte – va rămâne în picioare ?

Şeful statului cubanez Fidel Castro este una dintre cele mai interesante şi controversate personalităţi ale secolului douăzeci – mit şi icoană în egală măsură. Elev iezuit şi fiu de mare proprietar de terenuri, Castro este un politician carismatic, care, de peste 40 de ani, stăpâneşte Cuba asemenea unei mari latifundii. Puterea lui a venit şi vine din aceea că a fost primul comandant cubanez care şi-a eliberat ţara de dependenţa faţă de SUA şi i-a dat o identitate naţională.

Cartea lui Skierka ar putea deveni, cel puţin în spaţiul germanofon, lucrarea reper despre revoluţia cubaneză. Pentru că este scrisă ca un reportaj jurnalistic, devine o lectură plăcută, uneori chiar amuzantă, fără a pierde din seriozitate şi acribie. Walter Haubrich, Frankfurter Allgemeine Zeitung

Nu este simplu să scrii biografia unui legende în viaţă. Primul biograf german al lui Castro s-a achitat cu brio de sarcină. Henning von Löwis, Radio Germania

O analiză semnificativă şi captivantă a istoriei recente a Americii Latine, în special a Cubei, (...) un manual de politică, căruia îi dorim mulţi cititori interesaţi. Hans-Dietrich Genscher, ministru de externe federal

Volker Skierka s-a născut în 1952 în Rheinfelden Baden. Din 1973 activează ca jurnalist la Nürnberger Nachrichten şi la agenţia de ştiri Reuters.
Între 1979-1992 a fost corespondent al Süddeutsche Zeitung, cu o perioadă – între 1989 şi 1992 – petrecută în America Latină.
Între anii 1992-1997 a fost redactor-şef al revistei Merian. În momentul de faţă lucrează ca publicist liber-profesionist. Volker Skierka a fost distins în 1981 cu Premiul Egon Erwin Kisch. 

Comentarii:

CARTI IN PACHETE PROMOTIONALE

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

140,00leiinformatii carte
Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

110,00leiinformatii carte
Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

87,00leiinformatii carte

CARTI RECOMANDATE

Michelangelo. O viata nelinistita

Michelangelo. O viata nelinistita

49,90 46,50leiinformatii carte
Rafael. O viata fericita

Rafael. O viata fericita

49,90 46,50leiinformatii carte
Iertati-ma ca nu sunt japonez

Iertati-ma ca nu sunt japonez

24,00leiinformatii carte
Cos de cumparaturi
0 produse
in valoare de 0 lei
Newsletter
© Copyright Extra Carti, Librarie online, Toate drepturile rezervate | Termeni si Conditii | ANPC
Viziteaza magazinul Extra Carti pe ShopMania