Librarie » Carti » Beletristica » Apocalipsa memoriilor. Vol. II

Apocalipsa memoriilor. Vol. II

Apocalipsa memoriilor. Vol. II

Autor: Peter Nadas

Traducator: Anamaria Pop

Editura: CURTEA VECHE

ISBN: 978-606-588-142-6

An aparitie: 2011

Format: 12,7x20,7 cm

Pret: 27,00 25,00lei


Disponibilitate: la comanda
adauga in cos
Descrierea cartii:
Apocalipsa memoriilor - Peter Nadas
Apocalipsa memoriilor contopeste trei "memorii"; primele sunt cele ale unui tanar scriitor maghiar din anii '70, care locuieste pentru o vreme in Berlinul de Est, unde traieste intr-un complicat triunghi amoros cu o mare actrita si cu un tanar poet german, in paralel derulandu-se si firul a inca doua straturi de "memorii", unul dintre ele apartinand eroului principal al romanului in roman - scriitorul german Thomas Thoenissen -, in cartea la care trudeste scriitorul maghiar in pauzele aventurii berlineze, cel de-al doilea apartinand tanarului scriitor din roman, ce descrie perioada copilariei petrecute in Ungaria stalinista, si caruia "i se da cuvantul" doar cand ceilalti doi trebuie sa-si intrerupa aducerile-aminte.
Materialul narativ extrem de bogat este exprimat mai ales prin ceea ce s-ar putea numi poetica trupului: toate intamplarile sunt dezvaluite in cate o atingere a trupurilor, incepand de la cea mai mica tresarire a mainilor pana la contopirea trupurilor de acelasi sex.

Apocalipsa memoriilor este o carte erotica, relevand toate enigmele atingerilor umane, ale relatiilor de toate genurile; la fel ca marile romane ale secolului trecut, ofera o lectura acaparatoare, fascinanta. Dar viziunea este a prezentului. De fapt, scriind povestea eroilor sai, torturata de istoria grotesc de cruda si de viata lor interioara, Peter Nadas scrie enciclopedia sentimentalo-erotica a seco-lului XX. Este unul dintre cele mai mari romane, de o etica exemplara, ale ultimelor decenii.

"Este cel mai mare roman al contemporaneitatii, una dintre marile carti ale secolului."
 - Susan Sontag

"Partile care mai de care ale Europei sunt in alte si alte faze ale trada─ârii trinitatii: libertate-egalitate-fraternitate, paranteza deschisa: sau moarte, paranteza inchisa. Altul e ritmul. Marele scriitor al acestui ritm este Peter Nadas."
 - Peter Esterhazy

"O carte care te absoarbe iremediabil si pe care nu te mai saturi sa o citesti"
 - Carmen Musat

Peter Nadas (n.1942, Budapesta) este nu doar unul dintre marii scriitori de azi ai Ungariei, ci si unul dintre cei mai mari scriitori ai Europei. Autor a peste douazeci de volume (romane, nuvele, povestiri, eseuri, piese de teatru), traduse in toate limbile de circulatie internationala, Nadas este o voce autorizata, lucida si ferma in viata civica a Ungariei, fiind respectat pentru argu-mentatia europenismului sau autentic chiar si de catre cei de alta parere.
In vara anului 1968, cand trupele Pactului de la Varsovia au invadat Cehoslo-vacia, Peter Nadas a reusit sa obtina concedierea din presa si s-a stabilit intr-un sat de pe malul Dunarii, pentru a se dedica in totalitate scrisului.
In anul 1973 a inceput sa scrie romanul Apocalipsa memoriilor, intrerupand lucrul doar de trei ori, pentru scurt timp, de-a lungul celor unsprezece ani cat a durat scrierea romanului, pentru trei piese de teatru. Cartea a aparut in anul 1986 si, indata dupa aparitia editiei in limba maghiar─â, Neue Zuricher Zeitung a scris cu entuziasm: "Acest roman este o adevarata piatra de hotar in literatura maghiara si, probabil, in proza europeana."
In 1992, statul maghiar i-a acordat cea mai inalta recunoastere nationala in domeniul literaturii si artelor, Premiul Kossuth, iar in 2007, Ordinul de Merit al Republicii Ungare; recunoasterea internationala s-a concretizat in numeroase premii, precum: Leipziger Buchpreis zur Europaischen Verstandigung, Prix du Meilleur Livre Etranger, Premiul Vilenica, Premiul Kafka s.a.

Comentarii:

CARTI IN PACHETE PROMOTIONALE

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

140,00leiinformatii carte
Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

110,00leiinformatii carte
Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

87,00leiinformatii carte

CARTI RECOMANDATE

Barbatul de 100 de ani care a sarit pe fereastra si a disparut

Barbatul de 100 de ani care a sarit pe fereastra si a disparut

39,00 36,50leiinformatii carte
Cat sa-ntindem coarda?

Cat sa-ntindem coarda?

24,95 23,00leiinformatii carte
Moarte dupa-amiaza

Moarte dupa-amiaza

39,95 37,50leiinformatii carte
Cos de cumparaturi
0 produse
in valoare de 0 lei
Newsletter
© Copyright Extra Carti, Librarie online, Toate drepturile rezervate | Termeni si Conditii | ANPC
Viziteaza magazinul Extra Carti pe ShopMania