Animal tropical

Animal tropical

Autor: Pedro Juan Gutierrez

Traducator: Ana Maria TamaƟ

Editura: TREI

ISBN: 978-973-707-271-9

Pagini: 424

An aparitie: 2009

Pret: 39,00 36,00lei


Disponibilitate: in stoc
adauga in cos
Descrierea cartii:

Animal tropical - Pedro Juan Gutierrez

Animal tropical este cartea mai multor povestiri ce se contopesc intr-una singura: aceea a unui barbat boem si chinuit.
Pedro Juan, personajul mitic din romanul Trilogie murdara la Havana, revine aici dupa ceva timp. Acum, in varsta de 50 de ani, incearca sa scrie un roman, dar nu are curajul de a-l incepe. Isi dedica timpul picturii si scrisului, dar continua sa fie aceeasi haimana fara scrupule, ce se lasa condus de propriile sale principii etice pe care le aplica in functie de circumstante si nevoi.
In viata lui apar doua femei complet diferite. Nu neaparat si doua iubiri. Una este Agneta, o suedeza de patruzeci de ani, careia ii bulverseaza viata aseptica si calculata milimetric.
Cealalta este Gloria, si ea o haimana din cartierul Centro Habana, vecina lui de la etajul de mai jos: o mulatra de treizeci de ani, cu o excesiva experienta de viata si o filosofie proprie asupra acesteia. O lama la fel de taioasa ca si Pedro Juan.
Una din dorintele acestuia din urma este ca Gloria sa dea uitarii adevarata ei vocatie: cea de balerina in cabaretul Palermo, un loc meschin si vulgar situat in centrul Havanei. Scris in acelasi ritm vertiginos si exasperant ce caracterizeaza proza lui Pedro Juan Gutierrez, Animal tropical permite la fiecare noua lectura descoperirea si altor povesti ce cladesc un labirint subteran, ascuns cu desavarsit mestesug in urzeala compacta a romanului.

"Sunt un veritabil seducator. Stiu. Asa cum exista: alcoolici, dependenti de cofeina, nicotina, marijuana, cleptomani etc. Eu sunt dependent de seductie. (...) E un viciu. Stiu ca seductia e un viciu asemeni oricarui altuia. Si nici macar nu exista Asociatia Seducatorilor Anonimi. Daca ar exista, poate ca m-ar putea ajuta in vreun fel. Desi nu sunt sigur. In mod cert as inventa pretexte ca sa lipsesc de la reuniunile lor si sa nu fiu obligat sa ma ridic in picioare in fata tuturor si sa spun linistit: Ma numesc Pedro Juan: Sunt un seducator. De douazeci de zile n-am mai sedus pe nimeni."
- Pedro Juan Gutierrez

Pedro Juan Gutierrez s-a nascut in Matanzas, Cuba, la 27 ianuarie 1950. A lucrat pana la varsta de 25 de ani ca vanzator de inghetata, taietor de trestie de zahar, muncitor in agricultura si constructii, profesor de desen tehnic, sef de sindicat, contrabandist, ziarist si jurnalist radio.
In 1978 isi ia licenta la Universitatea din Havana. Jurnalist in presa audio-vizuala, ziarist la revista saptamanala Bohemia, editor, scriitor, pictor si sculptor, Gutierrez este o replica de tip cubanez a Marchizului de Sade, a lui Henry Miller, Rimbaud, Nabokov sau Bukowski.
In ciuda succesului international al romanului autobiografic Trilogie murdara la Havana si a premiului Alfonso Garcia Ramos, conferit in Spania (2000) romanului Animal tropical, cartile lui Gutierrez au fost mult timp interzise in Cuba.

Comentarii:

CARTI IN PACHETE PROMOTIONALE

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

140,00leiinformatii carte
Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

110,00leiinformatii carte
Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

87,00leiinformatii carte

CARTI RECOMANDATE

Amintiri din copilarie. Povesti. Povestiri

Amintiri din copilarie. Povesti. Povestiri

13,90 13,00leiinformatii carte
Fete

Fete

29,90 26,00leiinformatii carte
Dezgolita

Dezgolita

24,90 23,00leiinformatii carte
Cos de cumparaturi
0 produse
in valoare de 0 lei
Newsletter
© Copyright Extra Carti, Librarie online, Toate drepturile rezervate | Termeni si Conditii | ANPC
Viziteaza magazinul Extra Carti pe ShopMania