Librarie » Carti » Psihologie » Arta de a stoarce informatii

Arta de a stoarce informatii

Arta de a stoarce informatii

Autor: Kevin Mitnick

Editura: TEORA

ISBN: 6045

Pagini: 344

Pret: 29,50lei


Disponibilitate: stoc epuizat
adauga in cos
Descrierea cartii:

Arta de a stoarce informatii - Kevin Mitnick

CEL MAI RENUMIT HACKER DIN LUME FACE DEZVALUIRI DIN CULISE PRIVIND CEL MAI SERIOS PUNCT VULNERABIL AL SECURITATII INFORMATIEI - NATURA UMANA!

Kevin Mitnick a fost cel mai vanat hacker de catre FBI; este fondator al companiei Defensive Thinking, care se ocupa cu securitatea informatiei, si popularizeaza problemele legate de securitate. A fost prezent in talk-show-ul 60 de minute si peste tot in media, iar ispravile sale au inspirat mai multe carti de succes, inclusiv The Fugitive Game.

William Simon este autorul de succes a peste douazeci de carti.

Ingineria sociala utilizeaza influentarea si persuasiunea pentru a insela oamenii, convingandu-i ca acela care o practica este altfel decat in realitate, sau pentru a-i manipula. In consecinta, practicantul ingineriei sociale este capabil sa profite de oameni pentru a obtine informatii cu sau fara ajutorul tehnologiei.
Aceasta carte contine o multime de informatii referitoare la securitatea informatiei si la ingineria sociala. Pentru a va ajuta sa o cititi, iata o scurta prezentare a structurii acestei carti:

- In partea I dezvaluie cea mai slaba veriga a securitatii si va arata de ce dumneavoastra si firma dumneavoastra sunteti expusi riscului in fata atacurilor ce apartin domeniului ingineriei sociale.
- In partea a II-a, veti vedea cum se joaca inginerii sociali cu increderea dumneavoastra, dorinta de a ajuta, compasiunea si credulitatea dumneavoastra omeneasca pentru a obtine ceea ce doresc. Istorioare fictive, care prezinta atacuri tipice, vor demonstra faptul ca inginerii sociali pot avea multe fete si mima multe personalitati. In cazul in care considerati ca nu ati mai intalnit pana acum un practicant al ingineriei sociale, probabil gresiti. Veti recunoaste printre aceste scenarii o situatie traita de dumneavoastra si va veti mira ca ati fost obiectul ingineriei sociale? Este foarte posibil. Dupa ce veti fi citit insa capitolele de la 2 pana la 9, veti sti cum sa actionati cand veti primi un apel de la un alt practicant al ingineriei sociale.
- Partea a III-a a cartii este cea in care vedeti, prin istorioare inventate, cum actioneaza inginerul social. Aceste istorioare va arata cum poate incalca acesta regulamentul de firma, cum poate fura acel gen de secrete care duc la dezvoltarea sau declinul companiei dumneavoastra si cum poate ameninta masurile tehnice sofisticate de securitate. Scenariile din aceasta sectiune va vor face sa fiti constient de amenintarile care pot fi de la simple razbunari ale angajatilor si pana la terorism cibernetic. Daca pretuiti informatiile esentiale pentru existenta firmei dumneavoastra si confidentialitatea datelor pe care le detineti, veti dori sa cititi capitolele de la 10 pana la 14, integral.
Este important sa retineti ca, in afara cazului in care se specifica expres, anecdotele din aceasta carte sunt fictive.
- In partea a IV-a prezint masurile care trebuie luate de firme pentru a impiedica succesul atacurilor din domeniul ingineriei sociale. Capitolul 15 furnizeaza o "documentatie" care prezinta un program reusit de instruire in domeniul securitatii.
Capitolul 16 va poate "salva capul" - este o politica de securitate completa pe care o puteti adapta pentru firma dumneavoastra si o puteti implementa imediat pentru a mentine in siguranta firma si informatiile detinute de aceasta.

In final, am furnizat o sectiune intitulata "Securitatea pe scurt", care include liste pe puncte, tabele si diagrame ce rezuma informatiile cheie pe care le puteti folosi pentru a-i ajuta pe angajatii dumneavoastra sa contracareze atacul unui inginer social asupra companiei. Aceste instrumente ofera de asemenea informatii pretioase pe care le puteti folosi pentru a concepe propriul dumneavoastra program de instruire in domeniul securitatii.
Pe tot parcursul cartii veti descoperi de asemenea mai multe elemente utile: casete Jargon furnizand definitii de concepte din domeniile ingineriei sociale si hackingului de calculatoare; Mesaje de la Mitnick, care ofera scurte sfaturi intelepte ce va ajuta la intarirea strategiei de protectie, note si texte, care ofera informatii suplimentare sau de specialitate, interesante.

Cuprins Arta de a stoarce informatii:

Capitolul 1 Veriga cea mai slaba a securitatii

Partea a II-a Arta atacatorului 13
Capitolul 2 Când informatiile nu sunt inofensive
Capitolul 3 Atacul direct: simpla intrebare
Capitolul 4 Construirea relatiei de incredere
Capitolul 5 "Permite-mi sa te ajut"
Capitolul 6 "Ma poti ajuta?"
Capitolul 7 Situri false si fisiere atasate periculoase
Capitolul 8 Exploatarea sentimentelor de compasiune, vina si intimidare
Capitolul 9 Inselatoria inversa

Partea a III-a Alerta - intrus!
Capitolul 10 Stabilirea premiselor
Capitolul 11 Combinarea tehnologiei cu ingineria sociala
Capitolul 12 Atacuri asupra angajatului de la intrarea in firma
Capitolul 13 Trucuri inteligente
Capitolul 14 Spionajul industrial

Partea a IV-a Lasarea barierei
Capitolul 15 Constientizarea importantei securitatii informatiei si instruirea in acest sens
Capitolul 16 Politici de securitate a informatiei recomandate pentru intreprinderi
Securitatea pe scurt
Surse
Multumiri
Index

Comentarii:

CARTI IN PACHETE PROMOTIONALE

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

Jurnalele Vampirilor: Trezirea + Lupta + Furia + Reuniunea

140,00leiinformatii carte
Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

Geronimo Stilton: Numele meu este... + Iubirea e ca branza... + Furtul diamantului + Banda motanului + Calatoriile...

110,00leiinformatii carte
Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

Cuvinte care vindeca + Ce ne spunem cand nu ne vorbim + Cele 7 secrete ale cuplurilor fericite

87,00leiinformatii carte

CARTI RECOMANDATE

Prin perdea

Prin perdea

27,95 25,50leiinformatii carte
Psihologie scolara

Psihologie scolara

34,95 32,00leiinformatii carte
Manual de persuasiune

Manual de persuasiune

38,95 36,50leiinformatii carte
Cos de cumparaturi
0 produse
in valoare de 0 lei
Newsletter
© Copyright Extra Carti, Librarie online, Toate drepturile rezervate | Termeni si Conditii | ANPC
Viziteaza magazinul Extra Carti pe ShopMania